19:00

Vedums AIS

Referat: Grolanda IF - Vedums AIS

Säker seger mot Grolanda!

På tisdagskvällen bärgade VAIS sin åttonde seger för säsongen och parkerar mede halva serien spelad på en fin andraplats i tabellen. Grolanda vållade egentligen inga större problem förutom att vi hade svårt att hitta dit, men samtidigt bjöd vi inte på någon gnistrande uppvisning rent spelmässigt.

Vi startade dock matchen hyfsat förtroendeingivande även om vi precis som våra motståndare hade lite svårt att bemästra det glatta underlaget. Vår positiva inledning resulterade främst i några farliga hörnor och det var också i efterdyningarna av en sådan som vi kunde ta ledningen. Bollen damp ner utanför straffområdet där Henrik Krook på sedvanligt "Steven Gerrad manér" lugnt och behärskat tryckte in 1-0 med ett lågt, välplacerat skott.

Efter målet fortsatte vi att trumma på bra och hade vår bästa period i matchen. 2-0 kom också i samband detta efter 20min när undertecknad hittade Tommy Jonsson med en djupledsboll. Tompa tog ner bollen och placerade kyligt in 2-0 med en bredsida.

Under halvlekens sista 20min blev vårt spel något sämre och Grolanda kunde jämna ut spelet. Matchen påminde mycket om tillställningen mot Hol för en dryg vecka sedan då vi efter en bra start sedan tappade på tempo, koncentration, rörelse och passningsspel. Vårt försvar kunde dock relativt enkelt freda det egna målet, men efter första 45min kände samtliga att det fanns er att plocka fram.

Den andra halvleken blev dock ganska lik den första. Jag tycker att vi klev in tuffare i närkamperna i den andra halvleken, men spelmässigt lyckades vi inte komma upp i rätt nivå. Större delen av halvleken präglades därför av hafsigt spel med mycket tappade bollar och felpassningar från båda lagen, men med VAIS som det något mer spelförande.

Efter 75min kunde vi äntligen punktera matchen när Tommy Jonsson slog in sitt fjärde straffmål för säsongen. Straffen var kanske inte den stabilaste man har skådat, men som Tommy själv uttryckte det efteråt, "alla straffar som går in är bra straffar".

Drygt fem minuter senare var det dags igen. Precis som tidigare fick Tompa chansen från elva meter sedan han själv blivit upphakad och den här gången var det inget snack, 4-0!
Under matchens sista minuter lyckades vi skapa ytterligare några farligheter, men utan att vara riktigt nära.

Totalt sett tycker jag att samtliga gör en godkänd insats utan att glänsa. Peter Wallin och Daniel Josefsson rycker upp sig i den andra halvleken och står för stabila insatser. Henrik Krook som vikarierade för sjuke Daniel Möller på innermittfältet vann en hel del boll på mitten och framåt måste man ge ett extra plus till Tommy Jonsson för sina tre kassar.

Samtliga har dock en betydligt högre nivå, som det krävs att vi plockar fram oftare framöver. När vi summerar halva serien är det tydligt att vi gjort våra absolut bästa insatser mot de lag som just nu placerar sig på den övre halvan av tabellen. Mot de lag med lägre placering har vi inte alls haft samma flyt i spelet och det måste vi jobba vidare med. Inställningen är det sällan något fel på utan det handlar mest om att våga och fullt ut genomföra vår spelidé även när man helt på egen hand måste föra matcherna. Det är annars givetvis omöjligt att vara annat än nöjd när man vinner med 4-0 på bortaplan, men samtidigt håller viljan att hela tiden bli bättre oss alerta .

Nu tar vi en välförtjänt vila över midsommar och sedan är det fullt fokus på de två sista matcherna mot Frisco och Larv innan vi går till sommaruppehåll.

Skribent: Marcus Wallin

lör 29 sep 2007, 15:00 Vedums AIS - Grolanda IF 2 - 0